Nieuws

22 premier Crus sites in Pouilly-Fuissé goedgekeurd

De wachttijd van 10 jaar voor de toekenning van de status van premier cru aan de wijngaarden in Pouilly-Fuissé is eindelijk ten einde, met 22 klimaten die nu officieel als zodanig erkend en geclassificeerd zijn.

Het Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO) heeft 22 sites goedgekeurd die 194 hectare beslaan (24% van de totale oppervlakte van de AOC Pouilly-Fuissé) verspreid over de gemeenten Chaintré, Fuissé, Solutré-Pouilly en Vergisson.

De 22 belangrijkste cru-sites zijn: Au Vignerais, Aux Chailloux, Aux Bouthières, Aux Quarts, En France, En Servy, La Frérie, La Maréchaude, Le Clos de Monsieur Noly, Le Clos Reyssier, Les Chevrières, Le Clos, Le Clos de Solutré, Les Brulés, Les Crays, Les Ménétrières, Les Perrières, Les Reisses, Les Vignes Blanches, Pouilly, Sur La Roche en Vers Cras.

De petitie werd in 2010 gelanceerd door het beheersorgaan van de Pouilly-Fuissé AOC en sindsdien is het werk met de INAO aan de gang; waarbij de reputatie, het gebruik en de kenmerken van elke site tot in het kleinste detail worden onderzocht en bestudeerd.

Hoewel het decreet nu wacht op de officiële ondertekening door de Franse minister van landbouw, zullen de producenten met wijnstokken in de 22 nieuwe premier crus, zelfs als dat in 2021 gebeurt, hun wijnen als zodanig kunnen labelen vanaf deze vintage uit 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.