Nieuw: Sommelier Opleiding op Internationaal A.S.I. Niveau (vergevorderden Sommeliers) op dinsdagen start najaar 2021, Amersfoort

Admin bar avatar
Edwin Raben
Sommelier opleiding
€4.500,00
 • 0 student
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 25 day duration
0 student

Sommelier opleiding aan de Edwines School op A.S.I. Internationaal niveau.

Deze nieuwe Sommelier opleiding, die start in het najaar 2021 beloofd dé opleiding in Nederland worden voor professionele (aankomende) sommeliers. De opleiding duurt een jaar en is ingedeeld in verschillende les units van hoog niveau. Denk daarbij aan koffie, harmonie drank & gerecht, gedistilleerd, overige dranken, management, tafeltechnieken, kelderbeheer en nog veel meer. Na elke leseenheid volgt een examen of toets. De totale opleiding wordt afgesloten met een groot Engels eindexamen zowel mondeling als schriftelijk: het ASI Diploma Certification Exam van de Association de la Sommellerie Internationale

We zijn druk bezig om de lessen en het lesmateriaal samen te stellen. Hou deze pagina in de gaten, het wordt telkens geüpdatet. Op onderstaande beelden geven de lesonderdelen aan. 

Voor wie?

Je bent al in het bezit van een gedegen wijndiploma (minimaal WSET Level 3 of Vinoloog van de Wijnacademie) en je wilt verder als (aankomend) sommelier in de Horeca? Dan is deze opleiding boordevol intensieve lessen een absolute aanrader en eigenlijk een must voor jou als (aankomend) sommelier. Deze opleiding, met internationale examens ook in de Engelse taal, is het summum van de Edwines School.

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete Sommelier opleiding is nog niet precies bekend, reken op ongeveer €4.500, – (all-in, inclusief btw) Termijnbetaling is uiteraard mogelijk, ook een zakelijke factuur.

In dit bedrag is alles opgenomen:

 • ongeveer 25 lessen van 6 uur elk op verschillende locaties in en rondom Amersfoort.
 • Het lesmateriaal, diverse boeken, WSET Studypacks Sprits en Sake, drukwerk en formulieren.
 • Alle lunches, koffie en thee pauzes.
 • Alle examens (in het Nederlands en Engels).
 • De dranken. We besparen hier niet op en proeven ook op Grand Cru niveau en uitzonderlijke kwaliteiten uit de hele wereld in wijnen, gedistilleerd, bieren en overige dranken.
 • De te proeven gerechten tijdens de les unit Harmonie drank & gerecht.
 • Een jaarlidmaatschap van het Nederlands Gilde van Sommeliers.
 • De btw. (Zakelijke bedrijfsfactuur is uiteraard mogelijk zodat btw fiscaal aftrekbaar is).
 • Edwines School Tasting Box met 6 professionele Spiegelau Expert Tasting proefglazen en spuwbakje.
 • Korting op het assortiment in de webwinkel van Edwines.com.
 • Korting op het wijntijdsschrift Perswijn.
 • Eigen account en toegang tot Edwines School Campus met veel extra ondersteuning en database met naslagmateriaal.
 • Persoonlijke coaching door Edwin Raben.
 • Na betaling van het cursusbedrag zal het studiepakket ruim voor aanvang van de cursus thuis worden gestuurd zodat u direct aan de slag kunt.

Wat zijn de lesdagen en tijden?

De lesdagen zijn op de dinsdagen overdag. De maandag is daardoor vrij voor het bezoeken van proeverijen en activiteiten van het Nederlands Gilde van Sommeliers. De lessen beginnen om 10.00 uur en zullen duren tot 17.00 uur. Afwijking van tijden kan voorkomen afhankelijk van het onderwerp.

Wat zijn de verschillende leslocatie?

De lessen van de opleiding zijn op diverse locaties en zoveel mogelijk in en rondom Amersfoort, heerlijk centraal in Nederland.

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 285 1000
Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46  (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening uitrijkaart bij receptie)

International Tea & Coffee Academy Zeewolde (thee lesdag)
Gildenveld 8, 3892 DG Zeewolde
Telefoon: 085 301 8527

International Tea & Coffee Academy Amersfoort (Barista & slow coffee lesdag)
Fabriek aan de Eem – Unit 16
Heliumweg 40, 3812 RE Amersfoort
Telefoon:  085 301 8527

Het Kookcollege Amersfoort (Harmonie Wijn & Gerecht en de kooklesdag)
Nijverheidsweg-Noord 55A, 3812 PK Amersfoort
Telefoon: 033 760 0185

 • 22 lessen, diverse examen en een groot ASI Diploma Certification Exam
  No items in this section
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€4.500,00