Wijncursus Van Vinoloog naar WSET niveau 3 (snel traject), woensdagmiddagen start voorjaar 2022 Arnhem

Admin bar avatar
Edwin Raben
WSET Level 3 Award in Wines
€695,00
 • 0 student
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 5 week duration
0 student

Bent u vinoloog van de Wijnacademie? Wilt graag omscholen naar het hoge internationaal erkende niveau van de WSET Award in Wines Level 3? Wilt u leren hoe u een wijn blind kunt beschrijven en een kwaliteitsoordeel kunt geven? Dan is deze snel traject wijncursus van 5 intensieve lessen inclusief het examen een absolute aanrader.

Edwin Raben, uw docent en oud-sommelier, begeleidt u met 5 lesmomenten en zelfstudie naar het examen toe.

Aan proeven wordt veel aandacht besteed in de eerste 2 verplichte lessen om u de systematische proefmethode van het WSET aan te leren.

De begeleiding is intensief en motiverend om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het vrij pittige examen (theorie en proeven). Veelal wordt het proef examenonderdeel vrijwel altijd positief afgesloten. Elke les wordt huiswerk opgeven en besproken. Ook is er veel begeleiding online. Vermeldenswaardig is dat Edwines School garant staat voor het hoge lesniveau. Met een bovengemiddeld hoog slagingspercentage.

Alle klassikale lessen op de Edwines School worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen!

Voor wie?

Dit snel traject is speciaal bedoeld voor gediplomeerde Vinologen die graag naar het Internationale WSET Level 3 Award in Wines willen overstappen. Daarna kunt u verder gaan met Level 4, de Diploma Course van het WSET (die in het Engels wordt gegeven).

Wat leert u?

Het WSET Level 3 Award in Wines biedt  verdieping in de wereld van wijn met een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een praktisch en systematische proefmethode. Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en uw inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen.

Welke taal is beschikbaar?

De lessen zijn in het Nederlands, maar de studiematerialen en het examen zijn standaard in het ENGELS. Het materiaal en examen zijn eveneens in het Nederlands of Frans aan te vragen tegen een meerprijs van € 75, – (inclusief btw). Vermeldt bij inschrijving de gewenste taal voor het studiemateriaal en examen. Mocht u interesse hebben om na afloop van deze opleiding de WSET level 4 Diploma Course te gaan volgen (Engelstalig), dan adviseren wij u voor Engelstalige studiematerialen en een Engelstalig examen te kiezen.

Waar bestaat de cursus uit?

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. In iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van proefnotities.
Deze snel traject wijncursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 3,5 uur en daarnaast adviseren wij minstens 100 uur thuisstudie, gemiddeld 3 à 4 uur per week. Geheel afhankelijk van uw studievermogen.

Studeren vergt zelfdiscipline. Veel cursisten hebben een druk werk- en privéleven. Soms heeft u wat aansporing nodig of loopt u vast met het leren door gebrek aan tijd. Edwin Raben zal u blijven motiveren en aanmoedigen om met succes het examen te halen. Hij zal als docent en mentor al uw vragen beantwoorden en u coachen door middel van tussentoetsen en gesprekken, ook online.

Om iedere deelnemer goed te kunnen begeleiden en coachen, worden maximaal 14 studenten toegelaten per cursus.

Waaruit bestaat het examen?

De wijncursus WSET Level 3 Award in Wines wordt afgesloten met een proef technisch examen waarin twee stille wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode. U krijgt hiervoor 30 minuten de tijd. Aansluitend volgt een 120 minuten durend theoretisch examen bestaande uit 50 meerkeuze vragen en een viertal open vragen.

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Wat zijn de lestijden?

De lessen zijn  van 13.00 tot 16.30 uur.

In totaal zijn er 5 lessen waarvan een examentraining en het examen.

Wat zijn de lesdata?

De lesdagen zijn allen op een woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

 • Start lessen in het voorjaar 2022,
  • Les 1
  • Les 2
  • Les 3 (met tussentoets)
  • Les 4  (met bespreking tussentoets)
  • les 5 (Examentraining)
 • Het examen. Overdag bij Postillion Hotel Arnhem (van 13.00-16.00 uur).

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete snel traject wijncursus van Vinoloog naar WSET Level 3 is € 695, – (inclusief btw). Het is mogelijk dit bedrag in drie termijnen te voldoen. De eerste termijn moet voldaan zijn voor aanvang van de cursus.

In dit bedrag is alles opgenomen:

 • 5 lessen van 3,5 uur elk. (Waarvan 1 intensieve examentraining).
 • Het examen (theorie en proeven).
 • De te proeven wijnen (minimaal 6, meestal 8 per les, meer dan 35 wijnen). We besparen niet op de wijnen en proeven ook van Grand Cru niveau en uitzonderlijke kwaliteit uit de hele wereld.
 • De btw. (Zakelijke bedrijfsfactuur is uiteraard mogelijk zodat de btw fiscaal aftrekbaar is).
 • Een tussentijdse toets en een bespreking (Les 3 & 4).
 • Het Engelse WSET-studiepakket met daarin studieboek, werkboek, cursus specificatie en systematische proefkaart). Het Nederlands studiepakket en examen vergt een meerprijs van € 75, – (inclusief btw).
 • Edwines School Tasting Box met 6 professionele Spiegelau Expert Tasting proefglazen en spuwbakje.
 • Korting op het assortiment in de webwinkel van Edwines.com.
 • Korting op het wijntijdschrift Perswijn.
 • Eigen account en toegang tot Edwines School Campus op Edwinesschool.com met veel extra ondersteuning.
 • Persoonlijke coaching door Edwin Raben.
 • Na betaling van het cursusbedrag zal het studiepakket ruim voor aanvang van de cursus thuis worden gestuurd zodat u direct aan de slag kunt.

Wat is de locatie?

De lessen van Edwines School en het examen vinden plaats op een locatie die officieel is goedgekeurd door het WSET.

Postillion Hotel Arnhem
Europaweg 26
6816 SL Arnhem
Telefoon: 026-357 3333

Gratis parkeerplaats bij het hotel, Gratis Wifi
Met OV: Neem vanaf NS Station Arnhem lijn 91 of 231. Stap vervolgens uit bij de halte Golflinks, deze ligt op circa 7 minuten loopafstand van Postillion Hotel Arnhem.

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u een niveau hoger, de WSET Level 4 Award in Wines Diploma Course (uitsluitend Engelstalig) bij onze collega WineWise.  Of voor gedestilleerd naar WSET Level 2 in Spirits.

 

 

 

 

 • 14 lessen, 1 proefexamen en 1 eindexamen zijn inbegrepen
  No items in this section
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€695,00