Wijncursus WSET niveau 2 (beginnersniveau), woensdag avonden start najaar 2021, Amersfoort

Admin bar avatar
Edwin Raben
WSET Level 2 Award in Wines
€695,00
 • 0 student
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 7 day duration
0 student

Alle klassikale lessen op de Edwines School worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen!

Voor wie?

Het WSET Level 2 Award in Wines is dé opleiding op beginners tot halfgevorderden. Deze cursus is bestemd voor zij die in de wijnsector en horeca werken. Bijvoorbeeld gast vrouwen/heren, aankomend sommeliers, winkeliers of horecamedewerker. Ook zij die die de basisbeginselen van wijn willen leren ontdekken zoals  wijn-bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste wijnliefhebbers zijn van harte welkom. Iedereen kan instappen op dit niveau ook als men geen basis wijnkennis bezit. In dat geval is met extra studie dit niveau te behalen hoewel enige wijnkennis wel handig kan zijn. De minimale leeftijd is 18 jaar en ouder.

Wat leert u?

Het WSET Level 2 Award in Wines  biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn. In deze opleiding wordt nader gefocust op de belangrijkste druivenrassen en de wijnregio’s waar deze rassen worden verbouwd. U leert niet alleen de diverse wijnstijlen begrijpen maar ook de classificaties en belangrijke etikettermen herkennen.

Veel proeven

Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde systematische proefmethode. In de cursus proeven we samen tenminste 6 wijnen per les. Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en te beschrijven naar de basiselementen en tevens een kwaliteitsbeoordeling te kunnen doen.


Welke taal is beschikbaar?

De studiematerialen van deze wereldwijd vermaarde wijnopleider, zijn eveneens in andere talen dan het Nederlands te bestellen. U kunt dan ook het examen afleggen in de taal van uw gekozen studiemateriaal. De lessen, het studiemateriaal en het examen zijn standaard in het Nederlands en is in september 2019 verschenen in geheel  vernieuwde opzet. Het is mogelijk om het studiemateriaal en examen in een andere taal te kiezen zoals Engels, Duits of Frans.

Vermeld bij inschrijving, minimaal een maand voor aanvang van de cursus, de gewenste taal voor het studiemateriaal en examen.

Waar bestaat de cursus uit?

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. In iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van beknopte proefnotities.

De cursus bestaat uit 6 lessen van ongeveer 3,5 uur en daarnaast adviseren wij minstens 50 uur thuisstudie, afhankelijk van uw leervermogen.

Studeren vergt zelfdiscipline. Veel cursisten hebben een druk werk- en privéleven. Soms heeft u wat aansporing nodig of loopt u vast met het leren door gebrek aan tijd. Edwin Raben zal u blijven motiveren en aanmoedigen om met succes het examen te halen. Hij zal als docent en mentor al uw vragen beantwoorden en u coachen door middel van tussentoetsen en gesprekken.

Om iedere deelnemer goed te kunnen begeleiden en coachen, worden maximaal 14 studenten toegelaten per opleiding.

Waaruit bestaat het examen?

Het WSET Level 2 Award in Wines wordt afgesloten met een proef technisch examen waarin twee stille wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode. U krijgt hiervoor 30 minuten de tijd. Dit examen wordt door Edwines School zelf afgenomen en valt niet onder het WSET gedeelte. Aansluitend volgt een 60 minuten durend theoretisch WSET examen bestaande uit 50 meerkeuze vragen waarvan u een minimale score van 55% moet behalen om te kunnen slagen.

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Wat zijn de lestijden?

In totaal zijn er 6 lessen inclusief een examentraining en een apart examen. De lesavonden in de avonden van 19.00 tot 22.30 uur. Wij adviseren tevens vaste studiedag te gebruiken, ook als er geen les is zodat het leren door kan gaan! Het is gebleken dat regelmatige studie een verhoogde kans op slagen oplevert!

De les data zijn zoveel mogelijk tweewekelijks op  woensdagavonden van 19.00 tot 22.30 uur:

 • 8 september 2021
 • 22 september 2021
 • 6 oktober 2021
 • 20 oktober 2021
 • 3 november 2021
 • 17 november 2021
 • Examen op 1 december 2021 (avond van 19.30 tot 22.00 uur.)

*Avonden waarop er geen les is worden gebruikt voor zelfstudie. Eventueel voor reserve lesdagen!

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete wijncursus voor gevorderden is € 695, – het is mogelijk dit bedrag in drie termijnen te voldoen (meerprijs van € 45,-). De eerste termijn dient minimaal een maand te worden voldaan voor aanvang van de cursus.

In dit bedrag is alles opgenomen:

 • 6 lessen van 3,5 uur elk. (inclusief intensieve examentraining).
 • Het examen (herkansing is mogelijk tegen betaling).
 • De te proeven wijnen (minimaal 6 per les meestal 8 wijnen, meer dan 45 wijnen).
 • De btw.
 • 1 tussentoets en een bespreking.
 • Het Nederlands WSET studiepakket met daarin studieboek, werkboek, cursus specificatie en systematische proefkaart).
 • Box met 6 Spiegelau Tasting Expert proefglazen en spuwbakje. (uitgereikt op de eerste lesdag).
 • Korting op het assortiment in de webwinkel van Edwines.
 • Korting op het wijntijdschrift Perswijn.
 • Eigen account en toegang tot Edwines School Campus op Edwinesschool.com met veel extra ondersteuning.
 • Persoonlijke coaching door Edwin Raben.
 • Na betaling van het cursusbedrag zal het studiepakket ruim voor aanvang van de cursus thuis worden gestuurd zodat u direct aan de slag kunt.

Wat is de Locatie?

De lessen van Edwines School en het examen vinden plaats op een locatie die officieel is goedgekeurd door het WSET.

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 2851000

Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46 (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening bij receptie)

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u naar een niveau hoger, de WSET Level 3 Award in Wines. of naar WSET Level 2 in Spirits.

 • Cursus introductie, Proeftechnieken, intro wijn en spijs en Sociale Hygiëne. Factoren van invloed op productie rode wijn. Pinot noir & zinfandel.
  No items in this section
 • factoren van invloed op productie witte, zoete en rosé wijn. Riesling, chenin blanc, sémillon, furmint.
  No items in this section
 • Chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris/grigio, gewurztraminer, viognier, albariño.
  No items in this section
 • Merlot, cabernet sauvignon & syrah/shiraz. Gamay, grenache/garnacha, tempranillo, carmenère, malbec, pinotage.
  No items in this section
 • Cortese, garganage, verdicchio, fiano. Nebbiolo, barbera, corvina, sangioves, montepulciano, primitivo/zinfandel Examenvoorbereiding proeven.
  No items in this section
 • Mousserende & versterkte wijnen. Proefexamen theorie.
  No items in this section
 • Examen WSET Level 2 Award in Wines. Examen 2 stille wijnen proeven. (30 minuten). Examen Theorie 50 meerkeuze vragen (60 minuten).
  No items in this section
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€695,00