Wijncursus WSET niveau 3 (halfgevorderden), maandagavonden start najaar 2021 Amersfoort

Admin bar avatar
Edwin Raben
WSET Level 3 Award in Wines
€1.695,00
 • 56 students
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 14 day duration
56 students

Wilt u gaan voor een wijncursus op een hoog internationaal erkend niveau? Wilt u leren hoe u een wijn blind kunt beschrijven en een kwaliteitsoordeel kunt geven? Dan is deze wijncursus van 14 intensieve lessen een absolute aanrader. Misschien wel een must voor sommeliers. Deze wijncursus is het paradepaardje van de Edwines School.
Edwin Raben, uw docent en oud-sommelier, vindt het namelijk belangrijk dat er ook absolute topwijnen als referentie worden geproefd. Er komen dan ook diverse grote voorbeelden van gereputeerde wijnmakers uit de gehele wijnwereld in het glas wat de waarde van cursus enorm verhoogd. De begeleiding is bovendien intensief en motiverend om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het vrij pittige examen (theorie en proeven). Elke les wordt huiswerk opgeven en besproken in kleine klassen van maximaal 14 deelnemers. Vermeldenswaardig is dat Edwines School garant staat voor het hoge lesniveau. Met een bovengemiddeld hoog slagingspercentage.

Alle klassikale lessen op de Edwines School worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen!

 

Voor wie?

Het WSET Level 3 Award in Wines is dé opleiding op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en horeca zoals sommeliers, winkeliers, horecamedewerkers, wijn-bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste wijnliefhebbers. Wij adviseren aan deze opleiding deel te nemen na afronding van WSET level 2 of wanneer u beschikt over gedegen voorkennis op het gebied van wijn en u zichzelf als een gevorderde op het gebied van wijnkennis beschouwt.

Wat leert u?

Het WSET Level 3 Award in Wines biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Deze opleiding geeft meer verdieping in de onderwerpen die ook aanbod komen in niveau 2. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een praktisch en systematische proefmethode. Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en uw inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen.

Welke taal is beschikbaar?

De lessen zijn in het Nederlands, maar de studiematerialen en het examen zijn in het ENGELS. Het materiaal en examen zijn eveneens in het Nederlands of Frans aan te vragen tegen een meerprijs van € 75, – (inclusief btw). Vermeldt bij inschrijving de gewenste taal voor het studiemateriaal en examen. Mocht u interesse hebben om na afloop van deze opleiding de WSET level 4 Diploma Course te gaan volgen (Engelstalig), dan adviseren wij u voor Engelstalige studiematerialen en een Engelstalig examen te kiezen.

Waar bestaat de cursus uit?

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. In iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van proefnotities.
De wijncursus bestaat uit 14 lessen van ongeveer 3,5 uur en daarnaast adviseren wij minstens 100 uur thuisstudie, gemiddeld 3 à 4 uur per week.

Studeren vergt zelfdiscipline. Veel cursisten hebben een druk werk- en privéleven. Soms heeft u wat aansporing nodig of loopt u vast met het leren door gebrek aan tijd. Edwin Raben zal u blijven motiveren en aanmoedigen om met succes het examen te halen. Hij zal als docent en mentor al uw vragen beantwoorden en u coachen door middel van tussentoetsen en gesprekken.

Om iedere deelnemer goed te kunnen begeleiden en coachen, worden maximaal 14 studenten toegelaten per cursus.

Waaruit bestaat het examen?

De wijncursus WSET Level 3 Award in Wines wordt afgesloten met een proef technisch examen waarin twee stille wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode. U krijgt hiervoor 30 minuten de tijd. Aansluitend volgt een 120 minuten durend theoretisch examen bestaande uit 50 meerkeuze vragen en een viertal open vragen.

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Wat zijn de lestijden?

In totaal zijn er 14 lesavonden waarvan een examentraining en het examen. De lesavonden zijn  van 19.00 tot 22.30 uur. Wij adviseren de lesdagen als vaste studiedag te gebruiken, ook als er geen les is! Het is gebleken dat regelmatige studie een verhoogde kans op slagen oplevert! 

Wat zijn de lesdata?

Alle lessen zullen zoveel mogelijk om de week op een maandagavond plaatsvinden van 19.00 uur tot 22.30 uur.
De dagen dat er géén lessen zijn worden gebruikt voor thuisstudie en coaching op afstand.

 

 • Start oktober 2021, vrijwel tweewekelijks les afgewisseld met zelfstudie dagen.
  • 4 & 18 oktober 2021
  • 8 & 22 november 2021
  • 6 december 2021
  • 3, 17 & 31 januari 2022
  • 21 februari 2022
  • 21 maart 2022
  • 4 & 25 april 2022
  • 9 mei 2022
  • 23 mei 2022, les 14 (examentraining)
 • Het examen is op maandagmiddag 13 juni 2022 Let op overdag! (van 13.00-16.00 uur).

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete wijncursus voor gevorderden is € 1.695, – (inclusief btw) het is mogelijk dit bedrag in drie termijnen te voldoen. De eerste termijn voor aanvang van de cursus.

In dit bedrag is alles opgenomen:

 • 14 lessen van 3,5 uur elk. (Waarvan 1 intensieve examentraining).
 • Het examen (theorie en proeven).
 • De te proeven wijnen (minimaal 6, meestal 8 per les, meer dan 80 wijnen). We besparen niet op de wijnen en proeven ook van Grand Cru niveau en uitzonderlijke kwaliteit uit de hele wereld.
 • De btw. (Zakelijke bedrijfsfactuur is uiteraard mogelijk zodat btw fiscaal aftrekbaar is).
 • 3 tussentijdse toetsen en een bespreking.
 • Het Engelse WSET-studiepakket met daarin studieboek, werkboek, cursus specificatie en systematische proefkaart). Het Nederlands studiepakket en examen vergt een meerprijs van € 75, – (inclusief btw).
 • Edwines School Tasting Box met 6 professionele Spiegelau Expert Tasting proefglazen en spuwbakje.
 • Korting op het assortiment in de webwinkel van Edwines.com.
 • Korting op het wijntijdsschrift Perswijn.
 • Eigen account en toegang tot Edwines School Campus op Edwinesschool.com met veel extra ondersteuning.
 • Persoonlijke coaching door Edwin Raben.
 • Na betaling van het cursusbedrag zal het studiepakket ruim voor aanvang van de cursus thuis worden gestuurd zodat u direct aan de slag kunt.

Wat is de locatie?

De lessen van Edwines School en het examen vinden plaats op een locatie die officieel is goedgekeurd door het WSET.

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 2851000

Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46  (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening uitrijkaart bij receptie)

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u een niveau hoger, de WSET Level 4 Award in Wines Diploma Course (uitsluitend Engelstalig) bij onze collega WineWise.  Of voor gedestilleerd naar WSET Level 2 in Spirits.

 • 14 lessen, 1 proefexamen en 1 eindexamen zijn inbegrepen
  No items in this section
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€1.695,00