Workshop ‘Harmonie wijn & gerecht combineren’ zaterdagochtend 11 september 2021

Admin bar avatar
Edwin Raben
harmonie wijn en gerecht combineren
€99,00
 • 0 student
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 1 day duration
0 student

De workshop

Op diverse tijdstippen door het jaar geeft Edwines School deze leerzame, interactieve workshop. Vraag naar de details door alvast uw interesse kenbaar te maken op het inschrijfformulier

Wat houdt het in?

In deze korte, 3 uur durende, workshop leert u proefondervindelijk ontdekken hoe smaak werkt. Bovendien proeft u acht wijnen en vier gerechten en beoordeelt u de combinatie onder leiding van Edwin Raben van Edwines School. Ontdek de kunst van het combineren tussen wijn en gerecht.

Voor wie?

Deze workshop is voor beginners tot halfgevorderden. Bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het combineren van wijnen en gerechten, zoals gast vrouwen/heren, aankomend sommeliers, winkeliers, horecamedewerker. Ook wijn-bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste wijnliefhebbers zijn van harte welkom. Iedereen kan instappen op dit niveau als men enige basis wijnkennis bezit. De minimale leeftijd is 18 jaar en ouder.

Wat leert u?

De workshop is er voor iedereen. We gaan eerst kijken hoe smaak werkt en hoe we proeven. Aan de hand van een heldere methodiek gaan we wijnen beoordelen en daar gerechtjes (hapjes formaat) bij combineren. Daarbij is er gekozen voor een goede en een minder geslaagde combinatie en wat daarvan de effecten zijn.

Veel proeven

Het is een korte maar intensieve workshop waarin we veel proeven.  Na afronding bent u in staat wijnen en gerechten correct te beoordelen op basis van een smaakprofiel met daarbij de belangrijkste, gastronomische eigenschappen. Het is de bedoeling dat u echt wat leert om mee verder te gaan.

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor de workshop “Harmonie in Wijn en Gerecht combineren” is € 99, –

In dit bedrag is alles opgenomen:

  • Een workshop 3 uur elk.
  • Een bewijs van deelname.
  • De te proeven wijnen en gerechtjes. (8 wijnen en 4 gerechten).
  • De btw.
  • Het systematische smaakprofiel.
  • hand-out en beschrijvingen.
  • Na aanmelding sturen wij u een factuur. Na betaling is uw inschrijving definitief.

Wat is de locatie?

De workshop vind plaats op zaterdagochtend 11 september van 10.00 tot 13.00 uur bij:

 • Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u naar een wijnopleiding van de Edwines School, de WSET Level 2 Award in Wines (beginners/halfgevorderden),   WSET Level 3 Award in Wines. of naar WSET Level 2 in Spirits.

Cursusonderdelen zijn leeg
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€99,00