Workshop Oostenrijkse wijnen, maandagmiddag 22 maart 2021, Amersfoort

Admin bar avatar
Edwin Raben
Workshop
Gratis
  • 12 students
  • 0 lessons
  • 0 quizzes
  • 1 day duration
12 students

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar (update 06-01-21). De datum is verplaatst van 11 januari naar 22 maart!

Alle klassikale lessen op de Edwines School worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen!

Voor wie?

Deze workshop wordt georganiseerd door Edwines School in opdracht voor Austrian Wines. Deze is gratis enkel te volgen voor vakmensen werkzaam in de Horeca en wijnhandel.  Bijvoorbeeld gast vrouwen/heren, aankomend sommeliers, winkeliers of horecamedewerker. Enige proefervaring is wenselijk. De minimale leeftijd is 18 jaar en ouder.

© AWMB / Robert Herbst

Wat leert u?

We gaan aan de hand van 10 verschillende wijnen alle facetten van het boeiende wijnland Oostenrijk onder de loep nemen. Er komen wijnen op tafel uit Steiermark, Wienviertel, Wachau, Rust, Burgenland, Carnuntum, Thermenregion en vele andere. U leert een inzicht te krijgen in wijnland Oostenrijk, wijntypes en wetenswaardigheden.

Waar bestaat de workshop uit?

We gaan met een presentatie een inleiding geven over Oostenrijk wijnland. Telkens gaan we door de presentatie heen de wijnen samen proeven en bespreken. U krijgt alle achtergrond informatie over het land en de wijnen. Bij de workshop zijn diverse boekjes, kaartjes en lesmateriaal inbegrepen. Bovendien ontvangt u na afloop een certificaat van deelname.

Als u zelf een glazen set heeft, als (oud-) student van de Edwines School bijvoorbeeld, neemt u die dan gerust mee. Als u deze niet heeft  dan kunnen wij uiteraard voor glaswerk en kwispedoor zorgen.

Om elke deelnemer voldoende aandacht te geven en ook de wijnen hun goed recht geven, worden maximaal 14 studenten toegelaten in deze workshop.

 

Weinbaugebiete © AWMB

Wat is het tijdstip van de workshop?

De workshop vindt plaats op maandag 22 maart 2021  van 13.30 tot 16.00 uur. Het ontvangst is om 13.00 zodat u nog vooraf van een koffie koffie of thee kunt genieten. Halverwege zal er desgewenst nog een korte pauze ingelast kunnen worden.

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De workshop is geheel gratis en enkel voor deelnemers werkzaam in de Horeca of wijnhandel. Edwin Raben verzorgt promotie voor Austrian Wines en zij bieden dit graag voor u aan. Graag zou Austrian Wines uw gegevens ontvangen om contact te houden als u dat goed vind. Bij de aanmelding wordt hier voor uw toestemming gevraagd.

 

© AWMB / Robert Herbst

Wat is de Locatie?

De lessen, examens en workshops van Edwines School vinden plaats op een goede locatie, geschikt voor proeverijen en fijne koffiecorner.

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 2851000

Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46 (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening bij receptie).

 

Wat kan ik na deze workshop?

Na deze workshops kunt u naar diverse wijncursussen op verschillende niveaus of naar de cursus harmonie in Wijn & Gerecht. 

Cursusonderdelen zijn leeg
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School in Amersfoort. Als voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Gratis