Wijncursus WSET Niveau 1 (beginners) alleen bedrijfsintern aangeboden voor groepen

Admin bar avatar
Edwin Raben
WSET Level 1 Award in Wines
€195,00
  • 0 student
  • 0 lessons
  • 0 quizzes
  • 2 day duration
0 student

Voor wie?

Het WSET Level 1 Award in Wines is dé opleiding op beginners. Bestemd voor zij die in de wijnsector en horeca beginnen te werken zoals gast vrouwen/heren, winkelmedewerkers (ook retail) algemeen horecamedewerker en uitzendkrachten voor de horeca en catering. Ook is dit een leerzame en ontspannen cursus om de basisbeginselen van wijn willen leren ontdekken zoals wijn-bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste wijnliefhebbers. Daarom kan iedereen kan instappen op dit niveau zonder wijnkennis. De minimale leeftijd is 18 jaar en ouder.

Wat leert u?

Het WSET Level 1 Award in Wines biedt iedereen een introductie in de boeiende wereld van wijn. In deze opleiding wordt op een praktijkgerichte manier kennis gemaakt met de wijnwereld voor mensen die nog niet eerder een wijnopleiding hebben gevolgd. We gaan de belangrijkste wijntypes en soorten verkennen en leren u hoe u een wijn proeft en beoordeeld. We behandelen tevens de veel voorkomende druivenrassen en hun eigenschappen. Verder kijken we naar de opslag en het serveren van wijn en leert u bovendien de basisvaardigheden ontdekken om wijn op de juiste wijze te harmoniëren met gerechten.

Veel proeven

Er wordt gebruik gemaakt van een systematische proefmethode. In de cursus proeven we samen ten minste 6 wijnen per les. Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en te beschrijven naar de basiselementen en een harmonische inschatting te maken bij een gerecht.

Welke taal is beschikbaar?

De studiematerialen van deze wereldwijd vermaarde wijnopleider, zijn eveneens in andere talen dan het Nederlands te bestellen. Wij gaan uit van de Nederlandse taal, en alle lessen en materiaal wordt dan ook in het Nederlands aangeboden.

Waar bestaat de cursus uit?

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. In iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van een basis proefnotities. In overleg kunnen we het aantal wijnen en niveau overeenstemmen.

De cursus bestaat uit minimaal 6 uur, naast het examen van 60 minuten. Dit kan in overleg op 1 dag of meerdere dagdelen gepland worden.

Waaruit bestaat het examen?

Het WSET Level 1 Award in Wines  wordt afgesloten met een proef technisch examen waarin twee stille wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode. U krijgt hiervoor 30 minuten de tijd. Dit examen wordt door Edwines School zelf afgenomen en valt niet onder het WSET gedeelte. Aansluitend volgt een 30 minuten durend theoretisch WSET examen bestaande uit 30 meerkeuze vragen.

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, een score van 70% of meer behaalt, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien ontvangt u een korting van €25,– als u besluit door te gaan naar Level 2 Award in Wines.

Wat zijn de lestijden?

In totaal zijn er minimaal 6 lesuren inclusief een apart examen. De lessen in overleg in te plannen voor een groep van minimaal 12 deelnemers. De data en tijden zijn in overleg te realiseren, ook bijvoorbeeld op zaterdag overdag.

Het examen vindt na afloop plaats.

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete wijncursus op niveau 1 varieert tussen de € 195, – en € 250, – afhankelijk van de locatie, het aantal wijnen en het niveau daarvan. In overleg is veel mogelijk.

Wat is de Locatie?

Op een locatie die we overeenkomen of op de officiële les locatie (goedgekeurd door het WSET) van Edwines School:

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 2851000

Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46  (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening)

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u een niveau hoger, de WSET Level 2 Award in Wines. Elke deelnemers ontvangt € 25, – korting op de vervolgcursus WSET Level 2 in Wines.

Aanmelden?

U kunt hier klikken om het contactformulier in te vullen en daarbij uw wensen kenbaar maken.

Cursusonderdelen zijn leeg
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School. Als voormalig voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier en lid van het ASI Examen Committee kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
€195,00