Gedistilleerd cursus WSET niveau 2 (beginners & halfgevorderden), dinsdagavonden start 26 januari 2021 Amersfoort

Admin bar avatar
Edwin Raben
WSET Level 2 Award in Spirits
€695,00
 • 1 student
 • 0 lessons
 • 0 quizzes
 • 5 day duration
1 student

Alle klassikale lessen op de Edwines School worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen!

Voor wie?

Het WSET Level 2 Award in Spirits is dé opleiding op beginners tot halfgevorderen, bestemd voor zij die in de drankensector en horeca werken zoals, bartenders, gast vrouwen/heren, aankomend sommeliers, winkeliers en horecamedewerker. Of zij die die de basisbeginselen van gedistilleerde dranken willen leren ontdekken zoals  bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste liefhebbers. In de cursus wordt dieper ingegaan op de belangrijkste productiemethodes van gedistilleerde dranken en likeuren. Iedereen kan, zonder voorkennis instappen op dit niveau.

Wat leert u?

Het WSET Level 2 Award Spirits biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in boeiende wereld van gedistilleerde dranken en likeuren. In deze opleiding wordt nader gefocused hoe de belangrijkste productieprocessen en de gebruikte grondstoffen de smaak in de drank tot uitdrukking brengen. U leert niet alleen de diverse stijlen begrijpen maar ook de belangrijkste kenmerken van de meest voorkomende dranken en likeuren herkennen.  Tevens is een introductie in het maken van cocktails in de cursus opgenomen. Met de WSET proefmethode leert u dranken ook naar waarde beschrijven en beoordelen.

Veel proeven

Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde systematische proefmethode. In de cursus proeven we samen tenminste 8 dranken per les. Na afronding van de cursus bent u in staat een drank correct te beoordelen en te beschrijven naar de basiselementen en kunt u tevens de kwaliteit beoordelen.

Welke taal is beschikbaar?

De studiematerialen van deze wereldwijd vermaarde wijnopleider zijn enkel in het Engels beschikbaar. De lessen zullen in het Nederlands gegeven worden, het lesmateriaal en het examen zijn in het Engels!

Waar bestaat de cursus uit?

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. In iedere les worden ten minste 8 dranken geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van beknopte proefnotities.

De cursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 3,5 uur en daarnaast adviseren wij minstens 30 uur thuisstudie, afhankelijk van uw leervermogen.

Studeren vergt zelfdiscipline. Veel cursisten hebben een druk werk- en privéleven. Soms heeft u wat aansporing nodig of loopt u vast met het leren door gebrek aan tijd. Edwin Raben zal u blijven motiveren en aanmoedigen om met succes het examen te halen. Hij zal als docent en mentor al uw vragen beantwoorden en u coachen door middel van tussentoetsen en gesprekken.

Om iedere deelnemer goed te kunnen begeleiden en coachen, worden maximaal 18 studenten toegelaten per opleiding.

Waaruit bestaat het examen?

Het WSET Level 2 Award in Spirits wordt afgesloten met een proef technisch examen waarin 2 dranken moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode. U krijgt hiervoor 30 minuten de tijd. Dit examen wordt door Edwines School zelf afgenomen en valt niet onder het WSET gedeelte. Aansluitend volgt een 60 minuten durend theoretisch WSET examen bestaande uit 50 meerkeuze vragen.

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Wat zijn de lestijden en data?

In totaal zijn er 5 lessen inclusief een examen aan het einde van de 5e les. De lesavonden zijn op een dinsdag van 19.00 tot 22.30 uur zoveel mogelijk om de week. Wij adviseren de dinsdagen als vaste studiedag te gebruiken, ook als er geen les is! Het is gebleken dat regelmatige studie een verhoogde kans op slagen oplevert!

de les data zijn.

 • 26 januari 2021
 • 9 februari 2021
 • 2 maart 2021
 • 16 maart 2021 (+ tussentoets)
 • 6 april 2021 (+ het examen aan het einde van de les)

Let op: de cursus heeft doorgang bij voldoende deelname van minimaal 6 deelnemers! In dat geval  zal de cursus worden gegeven op een andere locatie (rondom Epe). Bij meer dan 8 deelnemers wordt de cursus in Amersfoort gegeven. We houden u uiteraard volledig op de hoogte.

Wat kost het en wat krijg ik ervoor?

De totaalprijs voor deze complete wijncursus voor gevorderden is € 695, – het is mogelijk dit bedrag in drie termijnen te voldoen. De eerste termijn voor aanvang van de cursus.

In dit bedrag is alles opgenomen:

 • 5 lessen van 3,5 uur elk.
 • Het examen (herkansing is mogelijk tegen betaling).
 • De te proeven dranken (minimaal 6, meestal 8 per les, meer dan 40). We besparen niet op de dranken en proeven ook uitzonderlijk kwaliteiten!
 • De btw. (Zakelijke bedrijfsfactuur is uiteraard mogelijk zodat btw fiscaal aftrekbaar is).
 • 1 tussentoets en een bespreking.
 • De basisbeginselen voor het maken van cocktails.
 • Het Engelse WSET studiepakket met daarin studieboek, werkboek, cursus specificatie en systematische proefkaart.
 • Edwines School Tasting Box met 6 professionele Spiegelau Expert Tasting proefglazen en spuwbakje.
 • Korting op het assortiment in de webwinkel van Edwines.
 • Eigen account en toegang tot Edwines School Campus.
 • Persoonlijke coaching door Edwin Raben.
 • Na betaling van het cursusbedrag zal het studiepakket ruim voor aanvang van de cursus thuis worden gestuurd zodat u direct aan de slag kunt.

Wat is de Locatie?

De lessen van Edwines School en het examen vinden plaats op een locatie die officieel is goedgekeurd door het WSET.

Mercure Hotel Amersfoort Centre (vlakbij Amersfoort CS)
De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort
Telefoon: 033 2851000

Parkeergarage achterzijde Mercure Hotel: Interparking Oppidium, Groningerstraat 46  (€ 7,– kaart kosten voor eigen rekening)

Wat kan ik na deze cursus?

Na deze cursus kunt u een stap in de wijnricht gaan maken door bijvoorbeeld WSET Level 2 award in Wines of een niveau hoger, de WSET Level 3 Award in Wines.

Cursusonderdelen zijn leeg
Admin bar avatar
Edwin Raben
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Hij is zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines.com), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen. In 2018 startte hij zijn eigen WSET Edwines School in Amersfoort. Als voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommelier kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
€695,00