Nieuws

De Connaught Bar wederom beste cocktailbar ter wereld.

De Connaught Bar, gerund door de Italiaanse mixoloog Ago Perrone in The Connaught hotel in Londen, staat voor de tweede keer bovenaan de lijst met 50 beste bars ter wereld. Bron: The Drinks Business

De 2020-lijst bevat bars uit 23 landen, met 11 nieuwe inzendingen verspreid over Australië, Colombia, Groot-China, Italië, Japan, Maleisië, Zuid-Korea, Spanje, Thailand en het VK.

De 12e editie van de top 50 werd gisteren aangekondigd tijdens een online ceremonie, waardoor de bartending-gemeenschap op een lastig moment van positief nieuws werd voorzien.

De juryleden prezen de manier waarop de Connaught Bar “trouw blijft aan de principes van het presenteren van kunstzinnige drankjes met gracieuze service in een elegante setting”.

“We worden voortdurend gesterkt door de veerkracht en positiviteit van de branche, aangezien landen in wisselend herstel blijven opereren. Petje af voor Connaught Bar, ongetwijfeld een van de beste cocktailbars van onze tijd.

“De instelling heeft sinds 2010 elk jaar een plaats op de lijst verdiend en is geleidelijk in status gegroeid tot de wereldkloppende bar die ze vandaag is.

“Ago Perrone en zijn team zijn toegewijd aan uitmuntendheid en kijken naar elk element van de gastervaring om een ​​perfecte service te choreograferen. De martini’s zijn ook niet slecht ”, zegt Mark Sansom, inhoudsredacteur van The World’s 50 Best Bars.

Binnenstappen in de Art Deco-geïnspireerde Connaught Bar in Mayfair is als een stap terug in de tijd naar een meer stijlvol en glamoureus tijdperk waarin klassieke cocktails nog maar net werden uitgevonden.

Ontworpen door David Collins, wordt de gespiegelde bar omlijst door Art Deco-details, terwijl kubistische accenten bijdragen aan de geometrische esthetiek en getextureerde muren die glinsteren in platinazilverblad een extra laag van weelde toevoegen.

Geen bezoek is compleet zonder een bezoek aan de beroemde Martini-trolley. Connaught Martini’s worden alleen “rustig geroerd”, nooit geschud, en worden geserveerd met een unieke twist die is afgestemd op uw smaak met handgemaakte bitters.

De tweede plek op de lijst van dit jaar was Dante in New York, terwijl The Clumsies in Athene derde werd, de Atlas van Singapore vierde en Alex Kratena en Monica Berg’s Tayēr + Elementary in Oost-Londen de vijfde plaats innamen, waardoor het de hoogste nieuwe de lijst.

De op Marokko geïnspireerde ondergrondse bar Kwānt in Mayfair, gerund door The American Bar in de voormalige hoofdbarman van The Savoy Eric Lorincz, kwam als zesde op de lijst, wat aangeeft hoe Londen een van de toonaangevende cocktailhoofdsteden van de wereld blijft.

“We hopen dat de aankondiging van The World’s 50 Best Bars 2020 zal dienen als een show van kracht voor de wereldwijde barmecht. Het toont aan de wereld dat zelfs in het licht van de steeds veranderende uitdagingen en beperkingen die hen worden opgelegd, bars er alles aan doen om geweldige gastvrijheidservaringen te blijven bieden, ”zei Sansom.

De uiteindelijke lijst met notering, naam bar, plaats is als volgt:
1 Connaught Bar London UK
2 Dante New York USA
3 The Clumsies Athens Greece
4 Atlas Singapore Singapore
5 Tayēr + Elementary London UK
6 Kwānt London UK
7 Florería Atlántico Buenos Aires Argentina
8 Coa Hong Kong China
9 Jigger & Pony Singapore Singapore
10 The SG Club Tokyo Japan
11 Maybe Sammy Sydney Australia
12 Attaboy New York USA
13 Nomad Bar New York USA
14 Manhattan Singapore Singapore
15 The Old Man Hong Kong China
16 Katana Kitten New York USA
17 Licorería Limantour Mexico City Mexico
18 Native Singapore Singapore
19 Paradisco Barcelona Spain
20 American Bar London UK
21 Carnaval Lima Peru
22 Salmón Gurú Madrid Spain
23 Zuma Dubai UAE
24 Little Red Door Paris France
25 1930 Milan Italy
26 Two Schmucks Barcelona Spain
27 El Copitas St Petersburg Russia
28 Cantina OK! Sydney Australia
29 Lyaness London UK
30 Himkok Oslo Norway
31 Baba au Rum Athens Greece
32 Panda & Sons Edinburgh UK
33 Swift London UK
34 Three Sheets London UK
35 The Bamboo Bar Bangkok Thailand
36 Tjoget Stockholm Sweden
37 Buck & Breck Berlin Germany
38 Employees Only New York USA
39 Bulletin Place Sydney Australia
40 Bar Benfiddich Tokyo Japan
41 Artesian London UK
42 Sober Company Shanghai China
43 Indulge Experimental Bistro Taipei Taiwan
44 Bar Trigona Kuala Lumpur Malaysia
45 Drink Kong Rome Italy
46 Room by Le Kief Taipei Taiwan
47 Alquimico Cartagena Colombia
48 High Five Tokyo Japan
49 Charles H Seoul Korea
50 Presidente Buenos Aires Argentina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.