Nieuws

Top 10 dieren die als wijngaardhulp worden gebruikt

Van motetende vleermuizen tot grasvretende varkens, we hebben 10 van de dieren verzameld die het meest worden gebruikt door wijnmakerijen als betrouwbare wijngaardhelpers. Bron The Drinks Business.

Het Chileense landgoed Cono Sur met groene vingers heeft al lang een stel ganzen in dienst als ongediertebestrijders. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1.000 van de vogels die vrij rondlopen tussen de wijnstokken, waar ze maar al te graag druivenetende kevers opeten die anders goed op weg zouden gaan naar de oogst.
Vleermuizen. Franse landgoederen, waaronder Domaine Laroche, doen een beroep op de hulp van vraatzuchtige motetende vleermuizen om hen te helpen het probleem van grijze rot in hun wijngaarden aan te pakken via vleermuisvriendelijke habitats. Dwergvleermuisvleermuizen zijn geweldige nachtjagers met een onverzadigbare eetlust, dus worden ze gebruikt om Europese wijnstokmotten op te zuigen die grijze rot veroorzaken, om de wijnstokplagen uit te roeien.
Babydoll-schapen zien er niet alleen schattig uit, ze worden ook gebruikt door Yealands in Marlborough en Nyetimber in West Sussex als milieuvriendelijke grasmaaiers. Yealands heeft de hulp ingeroepen van meer dan 1.000 van de graszuigende, onkruidetende wollige springers, die vrij zijn om naar believen door de wijngaarden van het landgoed te dwalen.
Andalusische Terriër. Meer een wijnmakerij die een wijngaardhulp, eerder deze maand de Ratonero Bodeguero Andaluz, een Spaans terriërras dat bekend staat om het vrijhouden van muizen en ratten in kelders in Jerez, de beschermde status heeft gekregen in de Andalusische stad. Het ras ontstond in de 18e eeuw toen Engelse wijnhandelaren die zich in Jerez vestigden, voorouders van Fox Terriers uit Groot-Brittannië brachten en ze kruisten met lokale rattenjachthonden.
Kunekune Varken. Een andere harige vriend die door Yealands Estate in Nieuw-Zeeland wordt gebruikt, zijn Kunekune-varkens, die uitstekende grasmaaiers en onkruidverdelgers blijken te zijn zonder de grond af te slachten. Hoewel sommigen zich misschien zorgen maken over de hebzuchtige biggetjes die de druiven in de war sturen, betekent hun kleine formaat dat ze te klein zijn om ze te kunnen bereiken.
Paarden en ezels. Een aantal wijnmakerijen gaat terug naar de basis en gebruikt muilezels en paarden om hun wijngaarden om te ploegen in plaats van grondverdichtende tractoren. De praktijken blijken vooral populair in Frankrijk, waar iedereen, van Gérard Bertrand tot Michel Chapoutier, bezig is. We hadden het geluk om deze geweldige muilezel een paar jaar geleden tijdens de primeursweek te ontmoeten op Domaine de Chevalier.
Bijen. Nu duurzaamheid een steeds populairder onderwerp wordt in de wijnwereld, voegt een groeiend aantal landgoederen, van AR Lenoble in Champagne tot Villa Sandi in Italië, bijenkorven toe aan hun eigendommen om de biodiversiteit in hun wijngaarden te helpen vergroten, waardoor er een mooie bijbaan in honing ontstaat. productie. Bijen helpen om een ​​gezonder ecosysteem voor wijnstokken te creëren, wat resulteert in druiven van betere kwaliteit.
Gordeldier. Een van de meer verrassende inzendingen in onze line-up, Bodega Chacra in Patagonië, heeft een leger gordeldieren ingezet om zich te smullen van wormen- en wijnetende mieren op het landgoed. De zoogdieren gebruiken hun lange, kleverige tong om de mieren op te slokken, wat betekent dat er geen vallen nodig zijn. Ze houden ook nogal van druiven, dus ze moeten in de gaten worden gehouden.
H is voor haviken, die worden gebruikt door Gallo en Cakebread Cellars in Californië om andere vogels af te weren die graag druiven verslinden. Spreeuwen maken zich vooral schuldig aan druivenslurpende, dus haviken en slechtvalken worden gebruikt bij een aantal wijnmakerijen in Napa Valley om ze weg te jagen, wat betekent dat er geen netten nodig zijn.
Kippen. Op het baanbrekende Chileense landgoed Emiliana in Casablanca, is de toewijding van de wijnmakerij aan duurzame wijnbouw zichtbaar in het leger van kippen, die worden gebruikt om wijnstokplagen op te slokken, waaronder de taxuskever, die bekend staat om het eten van wijnstokken en wortels. Het landgoed bezit ook een mooie kudde lama’s en alpaca’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.