Nieuws

Alsace oogst eind augustus

In een rapport van de handelsorganisatie voor wijnen uit de Elzas werd opgemerkt dat de oogst van 2020 vrij ver gevorderd was, maar van goede grootte, over het algemeen een uitstekende gezondheid en waarschijnlijk in de voetsporen van de zeer goede jaren 2019 leek te treden.
Het was een warm en droog jaar in de regio met een milde winter, waardoor er al op 10 april in Bergheim een ​​knopbreuk werd waargenomen.
De daaropvolgende weken waren blijkbaar zo warm en droog dat er in mei de vrees voor droogte bestond, voordat een reeks grote regenbuien dit risico kon voorkomen.
Omdat de bloei eind mei ver gevorderd was, bracht juni een periode van koeler weer met zich mee die de verdere ontwikkeling vertraagde.
Deze verlengde bloeiperiode heeft blijkbaar geresulteerd in “relatieve” heterogeniteit in het gewicht van de trossen, maar er zijn gevallen van “coulure” bij sommige variëteiten en de lagere regenval in Molsheim en Barr heeft de gewasgrootte in die subregio’s beïnvloed.
De omstandigheden hebben grote uitbraken van ziekten grotendeels voorkomen; druivenwormen, valse en echte meeldauw waren dit jaar geen probleem.
Het rapport schetste ook de groeiende groene kwalificaties van de Elzas: 50% van het wijngaardareaal is nu gecertificeerd of in het proces van het behalen van de landbouwreferenties van niveau 3 met hoge milieuwaarde van de Franse overheid en 25% van de wijngaarden wordt biologisch geteeld.

Bron: the Drinks Business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.